Voetverzorging

Martine doet haar job met passie en toewijding.

Als lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers, neemt ze met veel plezier en interesse regelmatig deel aan aangepaste bijscholingen in erkende instituten.

 Ze volgde specialisaties voor de “medische” pedicure – reumavoet – ingegroeide nagels – mycose/schimmelnagels – orthonyxie (nagelbeugeltechnieken) – ortheses – segmenten – verwijderen van likdoorns – voetmassage – voetreflex – oncologische voetverzorging

Wat is een orthese?

een orthese is een silicone hulpstuk dat wordt gebruikt om infraductie (onderliggend) of supraductie (bovenliggend) van de teen te verzachten. De tenen worden beschermd. (lees meer …)

Wat is reumavoet?

Wij kunnen verschillende aandoeningen van de voet hebben ten gevolge van een reumatische aandoening. Deze aandoeningen worden met de juiste materialen en de juiste aanpak/techniek verzorgd. (lees meer…)

Aangepaste Schoenen

Speciaal voor mensen met voetproblemen  ontwikkelde Dr. Camillo Burrato het gamma Podartis schoenen. Bij Voetwelzijn kan u terecht voor info en of  bestellingen. (lees meer …)

Wat is een orthonyxie?

(lees meer …)

Wat zijn segmenten?

(lees meer…)

Wat is voetreflex?

 lees meer …)

Voetwelzijn is ook een doorverwijspraktijk

Ze werkt al jaren samen met de podoloog, huisartsen, apothekers, kinesisten, oncologen.

Multidisciplinair werken ( = samen werken) is een noodzaak om een goede voetverzorging te kunnen bieden en om een goede opvolging te garanderen.

Ook kunnen collega’s die minder gespecialiseerd zijn, even opbellen, om een bepaald probleem te laten oplossen, zonder dat hun patiënt daarom overgenomen wordt.

Voetproducten gemaakt door een plaatselijke apotheker

Voetwelzijn gebruikt voetproducten die vervaardigd zijn door apotheker van Wambeke uit Elversele. Hij heeft voetproducten ontwikkeld die volledig natuurlijk gemaakt zijn, de zuiverste basis met etherische olien. Onze huid is het grootste orgaan, dus het is heel belangrijk om gezonde producten op de huid te smeren.

Martine heeft een contract met elk ziekenfonds. Voldoet u aan de juiste criteria? Dan is terugbetaling mogelijk.